Een week of wat geleden zat ik op zaterdagochtend als voorzitter van Nedcafé – de gezelligheidsvereniging voor Nederlanders in Brussel – in een uitzending van Radio 2. Vanuit Hilversum stelde presentator Bert Kranenbarg mij de vraag wat de kersverse Eurocommissaris Frans Timmermans in zijn vrije tijd zou moeten gaan doen in Brussel. Ik antwoordde hem dat hij niet alleen Nedcafé met een bezoekje zou kunnen vereren, maar ook vooral zelf met de benenwagen op pad zou moeten gaan. In het soms als ontoegankelijk en saai te boek staande Brussel is namelijk wel degelijk veel spannends te vinden.

Of het nu gaat om Art Nouveau architectuur, avant-gardistisch modernisme, hedendaagse kunst, musea, festivals, tentoonstellingen, pleinen en beelden met een verhaal of een grillige en veelzijdige stadsgeschiedenis, Brussel heeft het allemaal! Uw nieuwsgierigheid zal worden beloond…(on)bekend maakt immers (on)bemind…

Nederlanders die Brussel bezoeken of er (al geruime tijd) wonen hebben nogal eens moeite de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te doorgronden. De leuke en interessante plekken zijn inderdaad vaak goed verstopt, afgezien van de Grote Markt en de blijkbaar onvermijdelijke Manneken Pis. Volg de busladingen Japanners en Amerikanen en u komt vanzelf uit bij deze lekkende toeristentrekker. Maar loop een paar passen verder en uw ontdekkingstocht kan beginnen!

Ik kan me voorstellen dat u gedegen educatieve hulp en nuttige informatie kunt gebruiken tijdens uw zoektocht in de Belgische hoofdstad. Guide2Art biedt u de helpende hand! Graag wil ik mijn passie voor kunst, cultuur en geschiedenis met u delen middels rondleidingen, stadswandelingen en lezingen in Brussel en omstreken. Voor groepen van 1 tot 30 personen bied ik rondleidingen en lezingen aan op het terrein van kunst, architectuur, cultuur en de geschiedenis van Brussel (en omstreken). Geheel op maat qua thema, duur en invulling. Dit alles op ieder moment van de dag in het Nederlands, Engels of Frans. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan thema’s als art nouveau en art déco in Brussel, de 19e-eeuwse cultuur van het fin de siècle, Brussel tijdens en na de Tachtigjarige Oorlog of de hedendaagse Brusselse kunstscene. Ook kan uw Guide2Art beleving aangevuld worden met een borrel, netwerkevenement of proeverij.

http://www.guide2art.eu/

http://www.facebook.com/guide2art

christiaan@guide2art.eu

Geen events missen?

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief!

Je hebt je succesvol aangemeld!